Kituri de supraviețuire în lifturile din Kiev pentru cei ce rămân blocați din cauza penelor de curent

28 octombrie 2022, 08:55

Când au început întreruperile de curent, Taras Logginov, pompier pensionar, a știut imediat că vor fi probleme cu ascensoarele, în blocul său de 17 etaje din Kiev.

Oficialii i-au avertizat pe localnici asupra pericolului folosirii lifturilor în timp ce sună sirenele de raid aerian, dar urcarea scărilor nu e o opțiune valabilă – de exemplu pentru vârstnicii care locuiesc în blocuri turn, la etajele de sus. Așa că Taras s-a gândit că n-ar fi rău să lase pungi cu provizii esențiale în lift, pentru cei care ar rămâne eventual blocați.

Taras Logginov, locuitor din Kiev: Am pus inclusiv o carte de colorat şi o cutiede făcut baloane de săpun, în cazul sunt şi copii, să se poată amuză. Mai sunt în pungă: apă potabilă, batoane energizante, pastile de valeriana în caz de panică, bineînțeles o lanternă. Au preluat inițiativa și blocurile învecinate: au instalat cutii în care pun, pe lângă gustări și apă, inclusiv punguțe – de folosit dacă i se face cuiva rău.

Oleksi Spisovski, locuitor din Kiev: E foarte bine să ştii că ai o asemenea cutie, mai ales dacă rămâi singur în lift.

Oamenii spun că le-au venit aceste idei pentru că ororile invaziei i-au apropiat pe locatari – care acum se ajută mai mult, se interesează mai mult unii de alții și, nu în ultimul rând, își zâmbesc mai des unii altora.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă