Kim Jong-un a urcat muntele sacru din ţara sa călare pe un cal alb. Gestul – un posibil anunț politic

FOTO: Korean Central News Agency
FOTO: Korean Central News Agency
4 decembrie 2019, 13:52

Liderul Republicii Populare a fost surprins în fruntea unui şir de călăreţi, în timp ce străbătea pădurile înzăpezite ale muntelui sacru Paektu, locul de unde se spune că acesta îşi trage originile. Printre însoţitorii acestuia se afla şi soţia sa, Ri Sol Ju, precum şi câţiva oficiali ai Coreei de Nord.

Muntele Paektu, un vulcan stins de la graniţa cu China, are o deosebită valoare simbolică pentru nord-coreeni şi este considerat atât locul naşterii spirituale a naţiunii, cât şi locul de baştină al lui Kim Jong II, tatălui lui Kim Jong-un. Propaganda de la Phenian susţine că tatăl conducătorului s-ar fi născut într-o tabără secretă aflată în acea zonă, aceeaşi în care s-au purtat şi războaiele împotriva coloniştilor japonezi. Cu toate acestea, unii istorici, precum şi arhivele sovietice, afirmă că acesta a venit pe lume în Rusia, acolo unde tatăl său şi bunicul lui Kim Jong-un era exilat.

Liderul a vizitat mai multe repere istorice din zonă şi a urcat pe munte, „consfinţind zăpezile fostelor câmpuri de bătălie”, după cum a spus presa locală, a relatat CNA.

Specialiştii care au analizat fotografiile au declarat că, având în vedere fondul istoric, imaginile ar putea reprezenta o reafirmare a puterii şi legitimităţii lui Kim Jong-un.

Liderul nord-coreean vizitează în mod regulat Muntele Paektu, gest urmat deseori de schimbări politice. În 2013, după o astfel de excursie, Kim Jong-un a ordonat execuţia unchiului său, Jang Song-thaek, fost deţinător al unei mari puteri. În contextul tensiunilor actuale dintre Coreea de Nord şi Statele Unite, fotografiile au ridicat multe semne de întrebare în legătură cu intenţiile liderului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite