Rusia acuză Kievul că plănuieşte să însceneze un incident nuclear, după ce Ucraina a transmis că Moscova se pregăteşte să desfăşoare manevre nucleare

Rusia risc nuclear
Rusia risc nuclear
19 februarie 2023, 20:23

Într-un comunicat publicat duminică, Ministerul rus al Apărării a afirmat că substanţe radioactive au fost transportate în Ucraina dintr-o ţară europeană şi Kievul pregăteşte o ”provocare” de amploare.

”Scopul provocării este de a acuza armata rusă de efectuarea de lovituri nediscriminatorii asupra unor instalaţii radioactive periculoase din Ucraina, provocând scurgeri de substanţe radioactive şi contaminarea zonei”, a precizat acesta.

Ucraina şi aliaţii săi au respins astfel de acuzaţii ca fiind încercări cinice de a răspândi dezinformare şi au acuzat Moscova că planifică ea însăşi incidente în încercarea de a da vina pe Ucraina.

De la începutul invaziei sale în Ucraina, în urmă cu aproape un an, Rusia a acuzat în repetate rânduri Kievul că plănuieşte operaţiuni „sub steag fals” cu arme neconvenţionale, folosind materiale biologice sau radioactive. Niciun astfel de atac nu s-a materializat.

CITIȚI ȘI:

Serviciile secrete ucrainene: Rusia se pregăteşte să desfăşoare manevre nucleare de amploare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite