Kievul îi răspunde preşedintelui brazilian: Ucraina ”nu face comerţ cu teritoriile sale”

Oleg Nikolenko  purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe
Oleg Nikolenko purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe
7 aprilie 2023, 14:50

„Ucraina apreciază efortul preşedintelui Braziliei de a căuta o soluţie pentru a pune capăt agresiunii ruseşti”, a scris Nikolenko pe contul său de Facebook. „În acelaşi timp, trebuie să spunem clar: Ucraina nu face comerţ cu teritoriile sale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean.

Nikolenko a adăugat că „nu există niciun motiv juridic, politic sau moral pentru care să renunţăm la un singur centimetru din teritoriul ucrainean” şi a reafirmat că poziţia ţării sale pe această problemă rămâne neschimbată.

„Orice efort de mediere pentru restabilirea păcii în Ucraina trebuie să se bazeze pe respectarea suveranităţii Ucrainei şi pe restabilirea deplină a integrităţii sale teritoriale, în conformitate cu principiile Cartei ONU”, a subliniat Nikolenko.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a răspuns astfel unor declaraţii recente ale lui Lula în care acesta afirma că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, „nu poate să-şi dorească totul” şi evoca posibilitatea unor negocieri privind peninsula ucraineană Crimeea, anexată militar de Rusia în 2014.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite