Kievul acuză Rusia că reţine civili din zonele ocupate pentru a îngroşa rândurile armatei invadatoare

Civili ucraineni înarmați / captură video
Civili ucraineni înarmați / captură video
18 mai 2023, 14:27

„În unele localităţi din teritoriul temporar ocupat al Ucrainei, invadatorii ruşi fac percheziţii şi reţin cetăţeni”, a declarat Maliar, adăugând că cei responsabili de aceste percheziţii evaluează loialitatea acestor civili faţă de Rusia şi uneori îi reţin pe baza unor acuzaţii inventate.

Odată arestaţi, aceşti bărbaţi de vârstă militară sunt trimişi în taberele de antrenament înfiinţate pentru a primi deţinuţi aduşi din Rusia care au fost de acord să meargă pe front în schimbul libertăţii lor, a continuat responsabila ucraineană.

Unele dintre aceste tabere se află în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, ocupată aproape în întregime de Rusia, unde civili din teritoriile ucrainene aflate sub controlul Moscovei trăiesc alături de deţinuţi ruşi, a precizat aceasta, conform Agerpres.

Moscova intenţionează să trimită în aceste tabere, înainte de sfârşitul lunii mai, alte două convoaie de prizonieri din Rusia, a mai spus Maliar, care a estimat la „peste 800” numărul de persoane cazate în aceste unităţi, unde primesc pregătire intensivă de luptă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă