Kenya produce cărămizi din plastic reciclat

12 decembrie 2020, 15:30

În Kenya nu se face colectarea deșeurilor selectivă așa că acești muncitori care lucrează la groapa de gunoi din Nairobi aleg plasticul chiar la fața locului.

Din vară, acest stat african a adoptat un plan de protejarea mediului interzicând utilizarea produselor de unică folosință din plastic. Chiar dacă pungile au fost interzise încă de acum trei ani, pet-uile și alte recipiente din plastic încă sufocă țara. Pasul doi din acest plan este reciclarea. Din 2017 kenienii fac din aceste deșeuri cărămizi.

Sticlele și bidoanele din plastic nu mai ajung la groapa de gunoi pentru că fabrica de caramizi și-a dezvoltat propria-i rețea de colectare a deșeurilor care sunt măcinate, topite, amestecate cu nisip și coloranți și apoi turnate în matrițe. Nu sunt folosite la ridicarea unor construcții, ci la pavaje, în special la școli.

In timp ce lumea caută soluții pentru reciclarea plasticului, activiștii de mediu spun că singura soluție de a scăpa definitiv de ele este interzicerea fabricăii lor.

Un raport al Națiunilor Unite arată că aproximativ 13 milioane de tone de pet-uri și alte ambalaje ajung anual în oceane punând în pericol de moarte fauna marină.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite