Ken Smith, profesor universitar la Londra, despre teoria că pisicile ar fi expuse la COVID-19: Nu este concludentă

10 aprilie 2020, 09:59

Un studiu realizat de cercetătorii chinezi susține că felinele se pot infecta cu SARS Cov 2 și că pot transmite de la un la alta virusul. Totuși, medicii veterinari din întreagă lume spun că rezultatele acestuia nu sunt concludente pentru că au fost făcute pe un număr foarte mic de feline și doar una singură s-a infectat.

Ken Smith, profesor la Universitatea regală din Londra: În primul rând, a fost expusă unei doze mari de virus, adică e o situaţie nenaturală. Pe de altă parte infecţia s-a transmis la o singură pisică, cea care s-a aflat foarte aproape de focar, într-o cuşcă comună pentru o perioadă îndelungată. Deci din start ne îndepărtăm de situaţia din natură.

Studiul chinezilor, deși publicat, nu are susținerea unor rezultate similare obținute de alți oameni de știință. La începutul lunii, la gradina zoologică din New York, un tigru a dat semne de îmbolnăvire.

Ulterior a fost testat și rezultatul a fost pozitiv la Sars Cov 2. Sursa infecției pare să fie un îngrijitor. Presa a vorbit despre contaminarea tuturor felinelor din parc.

Profesorul Ken Smith reduce studiul chinezilor la nivelul unei întâmplări care rostogolită de presă din toată lumea a trezit îndoieli celor mai puțin informați.

Sfatul e că atunci când există cea mai mică suspiciune, proprietarul să reducă la minimum contactul cu pisica și să se spele pe mâini cu regularitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite