Kelemen Hunor: UDMR nu va susţine şi nu va intra într-un guvern minoritar

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
27 august 2019, 12:14

„Noi am luat o decizie în mai, când am spus înainte de europarlamentare că nu susţinem Guvernul PSD-ALDE, nu s-a schimbat nimic de atunci. Noi am votat o moţiune de cenzură în iunie, nu a trecut moţiunea de cenzură nici cu voturile noastre, nu a avut majoritate de 233 de voturi, deci de atunci nu s-a schimbat nimic. Noi nu vedem în acest moment argumente pentru a susţine un Guvern care nu are o susţinere parlamentară, coaliţia nu mai există, PSD singur nu are, părăsesc parlamentarii PSD grupurile parlamentare şi ieri câţiva au anunţat că vor pleca, continuă această mişcare în interiorul PSD. Nu vreau să comentez aceste aspecte, dar noi nu găsim argumente, nu vedem raţionamentul pentru a susţine un guvern minoritar. Deci, toate speculaţiile sunt inutile şi nu au nici o bază”, a declarat Kelemen Hunor la RFI.

El a menţionat că UDMR nu a mai avut de mult discuţii cu PSD, nefiind solicitat în acest sens.

„Nu am fost solicitaţi. Ultima dată, cu premierul şi preşedintele PSD, doamna Dăncilă, am vorbit in iunie, când era sesiunea parlamentară. Deci nu există nicio discuţie. Dar nu avem intenţia de a susţine un guvern minoritar, nu avem intenţia de a intra într-un Guvern minoritar. Dar, faţă de începutul lunii mai, când am luat acea hotărâre de a nu susţine guvernul – atunci exista o majoritate – nu s-a schimbat nimic„, a adăugat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a reafirmat că UDMR va vota moţiunea de cenzură, accentuând însă că PNL – iniţiatorul demersului – trebuie să se prezinte cu o majoritate şi cu un program de guvernare

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite