Kelemen Hunor, despre Traian Băsescu: Am fost conduşi de un preşedinte colaborator. E o mare tragedie, dezamăgire

Kelemen Hunor dezamăgit de Băsescu
Kelemen Hunor dezamăgit de Băsescu
21 septembrie 2019, 11:08

„Acele documente, acele dosare existau şi înainte să ajungă preşedinte şi înainte să ajungă primar general, se bănuia, se vorbea despre acest subiect. Tragedia e că acum ne dăm seama, cei care nu ştiam, că zece ani am fost conduşi de un preşedinte care era colaborator. E o mare tragedie, o mare dezamăgire, fiindcă nu era un om liber în cei zece ani de zile cât a fost preşedinte. Acum ne dăm seamă că foarte multe decizii luate de el şi foarte multe încurcături făcute de el probabil că au origine în acest dosar ascuns până în 2019”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

Liderul UDMR sugerează că Traian Băsescu minte când spune că nu ştia ce face la vârsta de 21 de ani.

„Îl credeţi pe domnul Băsescu? La 21 de ani era student la un institut de ofiţeri, de militari, sigur că ştia ce face. Să fim serioşi. Vom vedea decizia definitivă. Dar există acest angajament, el a recunoscut că a semnat, a zis că nu ştia. Societatea, cei care l-au ales şi au fost alături de el, acum probabil vor fi dezamăgiţi sau poate că spun că nu mai contează, că e trecutul”, a adăugat Kelemen Hunor.

El a afirmat că o analiză a celor două mandate ale lui Traian Băsescu ar aduce surprize.

„Ar trebui să analizăm cele două mandate. El permanent era un jucător prins. Un preşedinte ar trebui să nu fie prins în jocuri politice, el s-a implicat. El tot timpul avea ceva de spus, de rezolvat, de aranjat sau de încurcat. Era un jucător. Dacă facem o analiză celor două mandate s-ar putea să avem surprize care nu o să ne placă, dar asta e viaţa”, a subliniat liderul UDMR.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, acţiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi au constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului preşedinte al României Traian Băsescu.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, studiată de MEDIAFAX, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Traian Băsescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va contesta decizia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite