Kelemen Hunor, despre întrebările pentru referendum: Sunt simple. Recomandăm oamenilor să voteze „da”

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
25 aprilie 2019, 13:34

Kelemen Hunor a declarat, joi, că la modificarea ulterioară a Constituției, UDMR va propune scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât transferul de legiferare de la Parlament la Guvern să nu mai fie posibil.

„Răspunsul nostru este da, suntem de acord cu aceste două întrebări, și recomandarea noastră va fi să participe oamenii la vot la referendum și să răspundă cu da. Fac o singură mențiune, îm momentul în care se va amenda Constituția, deoarece este nevoie de o amendare a Constituției, noi vom milita și vom cere scoaterea de tot a ordonanțelor de urgență, astfel încât să rămână doar pentru caz de război sau calamități sau catastrofe, în rest acest transfer de legiferare de la Parlament către Guvern să nu mai fie posibil, doar în vacanțe parlamentare, cu abilitarea Guvernului pentru ordonanțe simple. Deci OUG deloc”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, cele două întrebări propuse de președintele Klaus Iohannis sunt destul de generale, simple, fără chestiuni tehnice, astfel încât oamenii le vor înțelege ușor.

„Sunt convins că marea majoritate, dacă nu toți vor vota cu da la ambele întrebări, deci rezultatul este previzibil. Nu cred că vor fi surprize”, a conchis liderul UDMR.

Întrebările la referendum:

„1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptări de către guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de ataca OUG direct la CCR?”

La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendum organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite