Kelemen Hunor: UDMR va susține desemnarea lui Eckstein-Kovacs Peter ca Avocat al poporului

Peter Eckstein-Kovacs
Peter Eckstein-Kovacs
30 mai 2019, 23:10

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, care este poziţia UDMR faţă de o eventuală desemnare a lui Eckstein-Kovacs Peter la funcţia de Avocat al Poporului, liderul formaţiunii a precizat că a fost informat despre această propunere în timpul unei discuţii cu liderul USR, Dan Barna.

„Dan Barna mi-a zis acest lucru la telefon, când am discutat cu el, şi mi-a zis că aceasta este propunerea lor şi ce cred eu despre această propunere. Am spus că o vom susţine. Asta este poziţia noastră. Eckstein a fost un ministru bun, a fost un candidat la primărie (n. red. – Cluj-Napoca) extraordinar, a fost un consilier bun pentru Băsescu, va fi şi un Ombudsman bun, va avea voturile noastre. Restul nu contează, criticile. Îl vom susţine, bineînţeles”, a afirmat Kelemen.

Peter Eckstein-Kovacs a fost senator şi membru fondator al UDMR, însă anul trecut a decis sa părăsească formaţiunea. Fostul consilier prezidenţial a anunţat în iunie, la un miting de protest de la Cluj, că demisionează din calitatea de membru formaţiunii. „Ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR raportat la legile justiţiei. A trecut modificarea Codului de procedură penală cu voturile UDMR, ca să spun un singur lucru. Şi cârdăşia cu PSD iarăşi e un lucru inacceptabil pentru mine”, a declarat atunci politicianul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite