Kathleen Kavalec, confirmată de Senatul SUA ca viitor ambasador în România

Kathleen Kavalec a fost confirmată de Senatul SUA ca viitor ambasador în România
Kathleen Kavalec a fost confirmată de Senatul SUA ca viitor ambasador în România
16 decembrie 2022, 08:37

Diplomatul american mai are un singur pas, formal, jurământul, înainte de a ajunge la post.

Ann Kavalec este diplomat de carieră și a mai lucrat în România ca atașat cultural la ambasada SUA de la București.

 

Kathleen Ann Kavalec este membru de carieră al serviciului de externe american, cu rang de ministru-consilier, și a servit până de curând ca șefă a misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina.

Ea a fost nominalizată în funcție în iunie, moment în care și-a părăsit postul din Bosnia în pregătire pentru noul angajament. Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

Înainte, Kavalec a fost directorul Oficiului pentru Afaceri Ruse și șef adjunct de misiune al Misiunii SUA UNESCO la Paris/Franța.

Kathleen Ann Kavalec a fost ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București și la cea din Kiev, precum și la Ambasada SUA de la Moscova, de două ori.

Originară din California, Kavalec este licențiată în științe politice la Universitatea din California din Berkeley și un master în știință în serviciul extern de la Universitatea Georgetown din Washington.

Kavalec este beneficiarul a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și premiul pentru rangul prezidențial. Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză, ucraineană și rusă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite