Kârgâzstan, paradisul operațiilor estetice. Pentru o blefaroplastie, pacienții pot aștepta chiar și un an și jumătate

18 mai 2019, 15:46

Alina are 29 de ani și de multă vreme are o problemă: nu-i plac ochii ei migdalați. O perioadă a folosit bandă adezivă cu care își prindea ploapele pentru a obține un aspect european.

Pe Instagram a aflat că există o operație numită blefaroplastie prin care poate obține ochii doriți. Iar orașul ei natal, Bishkek, capitala Kârgâzstanului este un adevărat paradis al acestor intervenții. Alina și-a făcut programare dar a trebuit să aștepte un an și jumătate pentru a ajunge pe masa de operație.

Blefaroplastia este o intervenție la nivelul pleoapelor prin care se corectează excesul de piele. Tot mai mulți asiatici apelează însă la această procedură pentru a obține așa-numiții ochi rotunzi, europeni.

Practicată extensiv în China si Coreea de Sud, acest tip de blefaroplastie a fost însă perfectată de medicii kârgâzsi recunoscuți ca mari specialiști. În plus, prețurile din Kâgâzstan sunt mult mai accesibile, lucru care a făcut ca cererea să explodeze.

Și asta, în ciuda faptului că pentru multi kârgâzsi asemenea intervenții sunt considerate „haram”, adică interzise de religia islamică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite