Kaliningrad: Un submarin sovietic acostat la țărm, vizitat de turiștii și suporterii veniți la CM 2018

25 iunie 2018, 11:56

Enclava Kaliningrad este fără îndoială cea mai militarizată regiune a Federației Ruse. În pauza dintre două meciuri, turiștii  și  suporterii străini caută să afle mai multe despre arsenalul militar sovietic. Cel mai la îndemână este submarinul B 413 – devenit piesă de muzeu în anul 2000.

Alexandr Sayghin  conduce grupurile de vizitatori prin toate secțiile submersibilului. Le arată și cum se pregătește de lansare o torpilă.

„Iată, în modul acesta se încarcă torpila. Are o lungime de 8 m şi cântăreşte 2 tone. Ca să o lansăm trebuie să închidem capacul, să o umplem cu apă, iar când presiunea din aparatul de lansare  este aceiaşi cu cea din exterior, deschidem chepengul din faţă şi la ordinul comandantului executăm tragerea.” – Alexandr Sayghin – inginer submarin.

De la începutul Campionatului Mondial de Fotbal, peste o mie de suporteri străini au vizitat submarinul, acostat pentru totdeauna la țărm în  complexul muzeisitic „Oceanul  Planetar” din Kaliningrad.

„Este foarte interesant pentru că este pentru prima dată când mă aflu la bordul unui submarin. Nu mi-am putut imagina cum este aici. Cât de interesant e – turistă.

„Submarinul este fascinant. Este impresionant să vezi ce au făcut oamenii aceştia în anii 70” – turist.

Submarinul a fost lansat la apă în 1968 și a  fost în dotarea escadrilei 4 a Flotei Nordului până în 1999.

Este  una dintre cele mai populare destinații turistice din Rusia după Ermitaj, Galeriile Tretyakov și Muzeul Armelor din Kremlin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite