K.Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii: Statul român trebuie să rămână unul în care democrația liberală și statul de drept sunt consolidate, cu o justiție independentă și eficientă

29 ianuarie 2019, 15:27

E un pic neuzual că președintele a ales să-și înceapă discursul în fața ambasadorilor cu această asigurare, această întâlnire este dedicată în mod tradițional prezentării de către președintele României a priorităților de politică externă, a transmis Ramona Avramescu, pentru Telejurnal. În caest an, așa cum era de așteptat, a spus Klaus Iohannis, cele mai mari eforturi ale diplomației românești se îndreaptă către exercitarea cu succes a președinției Consiliului UE. Asta nu înseamnă că celelalte direcții strategice ale politicii externe românești vor fi lăsate în plan secund – calitatea noastră de membru al UE, parteneriatul strategic cu SUA și calitatea de membru al NATO -. Klaus Iohannis a dat asigurări că și anul acesta România își va respecta angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare. Se va munci și în acest an la parteneriate strategice, în acest sens președintele a menționat două formate la care România este parte și chiar inițiator – București 9 și Summitul celor trei mări. În plus, România va sprijini în continuare eforturile Republicii Moldova de aderare la UE.

Președintele Klaus Iohannis: „Statul român trebuie să rămână unul în care democrația liberală și statul de drept sunt deplin consolidate, cu o justiție independentă și eficientă. Voi face tot ce ține de mine, ca președinte, pentru ca aceste valori să nu fie afectate. Indiferent de scena foarte dinamică a politicii interne românești, pe care o cunoașteți foarte bine, în ceea ce privește afacerile europene, toți factorii de decizie ai României vor acționa unitar și cât mai eficient, astfel încât președinția Consiliului Uniunii să se desfășoare în cele mai bune condiții”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite