K.Iohannis: PSD votează legi cu dedicație pentru Dragnea. Voi folosi prerogativele constituționale pentru îmbunătățirea Codului de Procedură

19 iunie 2018, 16:16

„Rezultatul m-a întristat și mă întristează” a spus astăzi președintele Klaus Iohannis, referindu-se la modificarea Codului de Procedură Penală, contestată atât de Opoziție, cât și de magistrați.

Klaus Iohannis, președintele României: „Vedem că PSD-ul nu doar că vrea să amputeze puterile președintelui, ci și puterile justiției, ceea ce este foarte grav. Acum totuși vedem ceva nemaiîntâlnit: majoritatea PSD votează legi cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce este pur și simplu inadmisibil. Dacă citim aceste modificări la Codul de Procedură Penală, multe sunt făcute cu dedicație, altele sunt făcute clar pentru a opri procurorii din investigație, este inadmisibilă această abordare. Și evident că voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicita o îmbunătățire a acestui text. La momentul oportun o să scriu aceste chestiuni fie Curții Constituționale, fie Parlamentului”.

Întrebat dacă modificările la legile penale au stârnit îngrijorări la partenerii externi, președintele a răspuns: „Toți mă întreabă despre aceste modificări, nu am intrat în detali, pentru că procedura nu este finalizată. Pot să vă confirm că toți musafii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați de această abordare a PSD-ului pe această lege care s-a votat aseară târziu”.

Întrebat dacă a luat o decizie după hotărârea CCR care îi cere revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, Klaus iohannis a spus: „Și această săptămână este dedicată cititului”.

Despre aluziile la suspendarea sa, Klaus iohannis a răspuns: „Asta cu suspendarea devine un fel de obsesie publică, nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare, oricum ar fi, deciziile mele nu ar fi luate în funcție de această chestiune”.

Întrebat desăre discuțiile din spațiul public referitoare la întâlnirea dintre judecătorul CCR Petre Lăzăroiu și consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, șeful statului a apus: „Eu nu fac nicio presiune și știu ce-a discutat doamna Tănăsescu, nici vorbă de vreo presiune. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice. Habar n-am de ce judecătorul Lăzăroiu a intrat în acest joc”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite