K. Iohannis s-a întâlnit cu V. Dăncilă la Palatul Cotroceni. Guvernul: Subiectul a fost Președinția României la Consiliul Uniunii Europene

Aproximativ o jumătate de oră. Atât a durat intâlnirea de dimineaţă dintre preşedintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Întrevederea a fost cerută de şeful statului în contextul zvonurilor privind o posibilă ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea faptelor de corupție. Subiectul principal al întâlnirii a fost, potrivit Guvernului, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Ramona Avramescu are detalii despre discuţiile de la Palatul Cotroceni.

18 Iulie 2018, 08:43 (actualizat 18 Iulie 2018, 16:55) Știrile TVR |
Iohannis și Dăncilă, față în față
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

UPDATE Potrivit Guvernului, subiectul întâlnirii a fost "Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program".

Iată comunicatul Guvernului:

"Astăzi, 18 aprilie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în Programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față".

UPDATE Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă s-a terminat.

UPDATE Întâlnirea nu ar trebui să depășească ora 11.30, pentru că la acea oră președintele Klaus Iohannis are programată o discuție cu ministrul Integrării din Austria care se află în România, a transmis Ramona Avramescu, de la Palatul Cotroceni.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Palatul Cotroceni.

UPDATE Întâlnirea trebuie să înceapă în 20 de minute, a transmis Ramona Avramescu. Administrația Prezidențială nu a dat detalii despre motivul convocării, dar în spațiul public s-au vehiculat informații despre posibila intenție a Guvernului de a emite o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea. Mâine este ultima zi când Executivul mai poate adopta OUG. Potrivit unor surse politice, șeful statului vrea să se asigure că această ordonanță nu va fi adoptată. Alte surse spun că șeful statului este pregătit chiar să meargă mâine la ședința de guvern, pentru că, cumva neuzual, Guvernul a convocat o nouă ședință pentru mâine, în condițiile în care am avut și ieri o ședință de guvern.

Marţi, Administraţia Prezidenţială a informat că şeful statului a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni pentru discuţii şi că întâlnirea cu premierul va avea loc miercuri dimineaţă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat această întâlnire.

Executivul şi Preşedinţia au programat discuţiile pentru ora 10,30.

Ultima dată când Viorica Dăncilă a fost chemată oficial la Cotroceni a fost în luna mai, pentru consultări pe aspecte ce ţineau de politica externă, inclusiv relocarea Ambasadei României din Israel.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 34°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 29°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 32°C 33°C
BRASOV 26°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI