K. Iohannis îl cheamă pe T. Meleșcanu pentru a explica poziția României față de declarația UE: Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu

12 mai 2018, 18:34

Președintele Klaus Iohannis a spus că PSD guvernează după ureche, inclusiv în privința politicii externe și riscă să ducă România la marginea Europei.

Iată un nou exemplu cum PSD-ul  guvernează foarte prost. Ei s-au folosit, acești PSD-iști, de lipsa unei clarități în legislația în vigoare și au blocat un document la nivel european, fără să se consulte cu președintele. Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, cum fac multe lucruri după ureche și iese prost.

Prin blocarea unei declarații, iată că România este readusă în marginea UE, împreună cu țări, fața de care am tot respectul, dar care sunt de esență eurosceptică. Vreau să le reamintesc acestor PSD-iști că românii sunt proeuropeni.

Aceste măsuri, din ce în ce mai frecvente, antieuropene care vin pe linia PSD-ului, care vin pe linia unei guvernări contra performante a PSD-ului risca realmente să ne scoată din Europa. Nu este admisibil ca PSD, printr-o guvernare după ureche, neperformantă să ia, din ce în ce mai des, anumite decizii, care sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului, nu de la nivelul Guvernului, să ne readucă în marginea Europei. Românii își doresc să fie parte integrată din nucleul Europei. Românii nu își doresc să aibă abordări eurosceptice sau antieuropene, a spus președintele Klaus Iohannis.

El a precizat că îl va chema pe ministrul Afacerilor Externe să-i explice decizia de a bloca documentul UE privind ambasada din Israel.

O să-l chem pe ministrul de Externe ca să îmi explice ce și cum s-a discutat și care a fost motivația pentru măsura care s-a luat. În privința mutării ambasadei nu s-a făcut niciun pas, în nicio direcție. Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu. Punct!, a subliniat președintele.

România, Cehia și Ungaria au blocat o declarație comună a UE. MAE: Textul propus aprobării statelor membre este unul lipsit de echilibru

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite