K. Iohannis: Nu accept această remaniere, am rugat-o pe doamna prim-ministru să vină cu alte propuneri. Persoanele pur și simplu nu sunt pregătite să ocupe aceste posturi

Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis
23 aprilie 2019, 16:19

Declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

– Această remaniere este un fel de farsă, nu are absolut nicio treabă cu îmbunătățirea actului de guvernare, este cauzată de o răfuială din interiorul PSD-ului. Ca atare, mi se pare ca această remaniere este neavenită.

– Avem cele trei demisii. Însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniștrii care pleacă sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și nu accept această remaniere, așa cum mi-a fost propusă.

– Am avut o discuție telefonică cu doamna prim-ministru și am rugat-o – fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru miniștri interimari până când PSD-ul vine cu propuneri pe care să le pot accepta. Ea a spus că se va gândi și va veni cu o soluție.

– Dacă în această fază Parlamentul încearcă vreo restructurare, vom vedea dacă vor reuși în Parlament, dar aș trata această încercare ca pe o încercare de a-l ocoli pe președinte și vom vedea ce soluții juridice se impun atunci.

– Nu iau act de aceste demisii. Persoanele pur și simplu nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste posturi.

– Mâine voi avea o întâlnire cu cei de la Comisia de la Veneția și vom discuta ce facem cu aceste coduri.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri, 17 aprilie, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite