K. Iohannis: Ce ne-a prezentat dl ministru Toader a fost total lipsit de claritate. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea

23 februarie 2018, 13:04

Declarații Klaus Iohannis: „Asta e o procedură care va mai dura. M-am exprimat aseară instituțional, dar asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru. Însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ce ne-a prezentat dl. ministru (n.r., ministrul Justiției, Tudorel Toader) a fost total lipsit de claritate și, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit și de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea. Legea spune destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport”.

– „Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nu a apărut la Administrația Prezidențială, când îl vom avea, vom încerca să îl deslușim și probabil se va putea discuta mai mult”.

– „Da, o susțin pe d-na Laura Codruța Kovesi și susțin și activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri că DNA-ul face o treabă bună și conducerea DNA face o treabă bună. Iar ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia”.

– (n.r., întrebare: Cât de aproape sunteți de acel referendum pe justiție?) „Asta este o discuție care se poate purta, dar nu astăzi, aici, la Bruxelles”.

– „Am auzit aseară, printre multe lucruri care nu m-au convins, și un lucru care pare interesant exact în această conjunctură. Dacă legea prevede o posibilitate sau o oportunitate, atunci ea nu poate să fie cenzurată. Deci dacă legea spune că președintele revocă, atunci este chestiune de oportunitate politică: dacă revocă sau nu și doar președintele poate să hotărască acest lucru”.

– „Noi avem, la Administrația Prezidențială, departamente de specialitate și oamenii aceia sunt foarte bine pregătiți și pe juridic și pe constituțional și vor face o analiză foarte serioasă”.

– „Este clar că unii (n.r., dintre partenerii externi) vor fi nedumeriți. Alții, probabil, își vor pune și alt fel de întrebări și cu siguranță acest demers nu va duce spre îmbunătățirea imaginii României”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite