K. Hunor, după întâlnirea coaliţiei cu UDMR: Vom vota programul de guvernare. Am avut o discuţie legată de denumirea Ministerului Culturii

3 ianuarie 2017, 19:19

Declaraţii Kelemen Hunor, preşedintele UDMR:

-Noi am constatat că în acest program de guvernare sunt foarte multe elemente aproape preluate, identice, cu foarte multe propuneri din programul nostru electoral şi vă dau câteva exemple: deducerile fiscale pentru familiile cu mai mulţi copii, creşterea salariilor din administraţia locală, tichete de vacanţă şi pentru cei care lucrează în administraţie, start-up-urile pentru antreprenori, pentru a crea locuri de muncă şi multe alte elemente în domeniul fiscal, în domeniul infrastructurii, dezvoltării regionale şi multe alte elemente, inclusiv elemente în ceea ce priveşte minorităţile naţionale şi acele elemente care se referă la instituţiile statului de drept.

-după o analiză a programului de guvernare, am dat un vot în unainimitate şi am spus că, având un protocol de colaborare parlamentară cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE

-mâine vom vota programul de guvernare, vom vota guvernul condus de Sorin Grindeanu, acest lucru nu înseamnă că vom fi de acord cu toate proiectele guvernamentale pe parcursul lunilor care urmează. Noi vrem să dăm o perspectivă colaborării parlamentare prin discuţii săptămânale, punctuale, în ceea ce priveşte fiecare iniţiativă guvernamentală, legislativă, fiindcă scopul nostru este restabilirea rolului şi greutatea Parlamentului în ceea ce priveşte legiferarea şi deciziile politice.

-deci nu este un cec în alt în acest moment, dar este pentru a porni pe acest drum, este un vot de încredere.

-am avut o discuţie legată de denumirea Ministerului Culturii. Noi am spus că conţinutul este important, dar nu putem să nu vorbim şi despre simboluri. Şi schimbarea denumirii, dacă nu se găseşte, în structura Ministerului Culturii, o entitate care se va ocupa şi de minorităţile etnice, atunci această denumire va lăsa un gust amar, va însemna că se gândeşte – cel care a făcut această propunere – doar la români, nu şi la minorităţile etnice, nu şi la maghiarii, nu şi la celelalte minorităţi din România. Şi de aceea noi am propus să existe o structură în interiorul Ministerului Culturii care se va ocupa de minorităţile naţionale şi protecţia identităţii lor şi de cultura lor. Răspunsul a fost pozitiv şi din partea d-lui Dragnea, Tăriceanu, Constantin şi Grindeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă