Justiţia din România, din nou în atenţia UE. Viorica Dăncilă: În România, statul de drept este respectat. Sunt mâhnită să constat că încă există dezinformare

Premierul Viorica Dăncilă a fost prezentă azi la Comitetul Economic şi Social European pentru a prezenta priorităţile preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene. Aceasta a punctat importanţa pe care vrea să o acorde apropierii instituţiilor europene şi a procesului decizional de cetăţeni. Însă atât preşedintele acestui for, cât şi membrii săi şi-au exprimat îngrijorările privind justiţia din România. Lucian Pîrvoiu a urmărit discutia premierului cu delegații din țările membre.

24 Ianuarie 2019, 13:55 (actualizat 24 Ianuarie 2019, 20:59) |
Justiția română în atenția UE
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Luca Jahier, preşedintele Comitetului Economic şi Social European: Au fost îngrijorări exprimate şI în Parlamentul European despre evoluţiile recente privind democraţia, statul de drept şi independenţa justiţiei. Sperăm că România va conduce prin puterea exemplului în timpul preşedinţiei pe care o deţine şi că societatea civilă din România va fi ascultată în această privinţă”.

Jose Antonio Moreno Diaz, avocat, membru al Comitetului Economic şi Social European: „Îmi exprim îngrijorarea personală şi a grupului pe care îl reprezint aici, privind respectarea statului de drept şi a drepturilor omului în România. Misiunea mea este să vă aduc în atenţie cinci reproşuri concrete, unul dintre acestea find interferenţa Guvernului pe care îl conduceţi asupra puterii judiciare şi a stabilităţii magistraţilor”.

Viorica Dăncilă, premierul României: "În România, statul de drept este respectat. Sunt mâhnită să constat că încă există dezinformare. Guvernul României nu a avut niciun fel de interferenţă în justiţie".

Comitetul Economic şi Social European are un rol foarte important în democraţia blocului comunitar, pentru că toate deciziile instituţiilor europene capătă aici un aviz consultativ. O bună parte dintre cei care au luat cuvântul astăzi după ce premierul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile preşedinţiei române şi-au exprimat îngrijorările în legătură cu statul de drept, cu ceea ce consideră că este un atac la adresa sistemului judiciar şi i-au cerut premierului român să vină cu precizări

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI