CM 2018 – EXCLUSIV LA TVR. Just Fontaine, golgheterul uitat. A marcat cele mai multe goluri la o singură ediţie de Mondial – 13, în 1958

7 iunie 2018, 10:10

Fontaine adunase, până la startul Mondialului 1958, doar cinci meciuri și patru goluri. Dar, la Cupa Mondială, francezul a avut și un pic de noroc. Titularul postului era colegul său, de la Reims, René Bliard. Accidentarea acestuia l-a trimis direct în primul unsprezece. Și Just a profitat de șansă. A înscris meci de meci, și-a dus echipa până pe locul trei în lume, și a rămas cu un record pe care nimeni nu a reușit să-l depășească până astăzi: 13 goluri marcate la un turneu final de Campionat Mondial.

Gloria de după Mondiale nu l-a amețit pe Fontaine, dar i-a pus în gardă pe adversari. În 1960 a avut o dublă fractură de tibie si peroneu. A stat șase luni pe tușă. A revenit, dar devenise lent, ezitant atunci când șuta la poartă. A mai prins un meci pentru Les Bleus. În 1962, Fontaine a înțeles că nu mai poate continua și s-a retras. Avea doar 29 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri