Jurnalistul Mircea Toma: La TVR, știrile încă sunt mult mai neutre decât altele

Românii petrec, în medie, cinci ore pe zi în faţa televizorului. Şi cel mai mult se uită la ştiri. Este rezultatul unui studiu realizat la începutul acestui an. E important de subiliniat că România e una dintre puţinele ţări în care timpul de vizionare este în creştere. Şi depăşeşte considerabil media mondială, de aproximativ 4 ore pe zi. Informaţiile corecte difuzate în programele sale duc TVR în topul televiziunilor, atunci când vine vorba despre încredere. Pe internet, oricine poate posta orice. La televizor însă, furnizăm informaţii în mod responsabil. Jurnalistul Mircea Toma, președintele ActiveWatch, a fost invitat pe această temă la Pulsul Zilei.

21 Noiembrie 2017, 20:00 (actualizat 21 Noiembrie 2017, 21:10) |
Jurnalistul Mircea Toma, la Pulsul Zilei, despre Libertatea presei și Ziua Mondială a Televiziunii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De Ziua Mondială a Televiziunii, TVR marchează momentul, alături de televiziunile din Europa, Asia, Canada, Satele Unite ale Americii şi Australia, prin difuzarea unui spot realizat special care, în acest an, are ca temă încrederea, rolul televiziunii ca furnizor de conţinut de încredere.

Clipul, care poate fi vizionat pe toate posturile naţionale şi regionale ale TVR, scoate în evidenţă faptul că acum, mai mult ca niciodată, încrederea în televiziune joacă un rol central în viaţa noastră de zi cu zi, oferindu-ne informaţii interne şi externe relevante. Responsabilitatea editorială, conţinutul de calitate şi independenţa sunt parte din ADN-ul televiziunii. Acest lucru face din televiziune un mediu sigur, indiferent de dispozitivul utilizat.

Încrederea este şi una dintre valorile promovate de TVR prin programele pe care le realizează şi difuzează.

Atunci când cineva spune: «am văzut la televizor» trebuie să fie echivalent cu «am încredere că e adevărat». Pe internet oricine poate posta orice, la televizor, însă, furnizăm informaţii responsabile.

Personalizând spotul pe care EBU îl trimite, cu imagini din producţiile TVR importante, inducem ideea că TVR este acea televiziune responsabilă, în care telespectatorul poate avea încredere.

Mircea Toma, președintele ActiveWatch: “La voi, deși, perfectibil, apropo de reacția TVR cu structurile politice, legea încă vă ține în hamuri. Conducerea televiziunii, conducerea știrilor se schimbă la fiecare schimbare de pondere politică. Dar, cu toate astea, la TVR știrile încă sunt mult mai neutre decât altele”.

Românii petrec, în medie, cinci ore pe zi în faţa televizorului, iar ştirile reprezintă principalul tip de conţinut consumat, arată rezultatele studiului "Indicele consumului de televiziune în România 2017 - TVCI România 2017", realizat în aprilie de Mercury Research România, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 402 persoane. Marja maximă de eroare este de plus/minus 5%.

România este una dintre puţinele ţări unde timpul de vizioare este în creştere, pe televiziunea lineară, este mult peste media mondială.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI