„Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine". Pentru români, în anii comunismului, acest salut a însemnat vocea libertăţii. A prins doi dintre regii României pe tron, a fost ofiţer pe front în Cel de-al Doilea Război Mondial şi mai apoi a devenit purtătorul de cuvânt al lumii libere. Jurnalistul Mircea Carp va împlini peste două zile 100 de ani şi a fost aniversat deja, la Bucureşti.
„Este ziua mea şi așa cum obișnuiam să închei emisiunile mele ''Să auzim numai de bine!", acelaşi lucru spun şi în această seară”, a mărturisit Mircea Carp.
Acesta s-a opus comunismului, din exil, la microfonul posturilor de radio "Vocea Americii" şi "Radio România Liberă".
Mircea Carp a trăit o viaţă spectaculoasă, demnă de film. A fost martorul unor epoci istorice pe care le-a trăit cu demnitate și curaj. Coleg de şcoală cu Regele Mihai, a fost apoi decorat de el de două ori , după ce a fost rănit pe front.
După instaurarea comunismului a reuşit să fugă din ţară şi s-a opus regimului, la microfonul radiourilor dizidente din exil, timp de 45 de ani. Aşa a devenit vocea lumii libere.
Mircea Carp a revenit în ţară abia după 22 de ani, însoţindu-l, ca jurnalist, pe preşedintele Americii. Fundaţia Culturală şi Revista "Memoria" l-a aniversat, dedicându-i două volume.
După revoluţie, Mircea Carp a rămas în Germania, unde trăieşte şi astăzi. În acest weekend va fi aniversat şi de Muzeul Naţional de Istorie a României, care-i va dedica o expoziţie.