Jurnalistul Iulian Fruntaşu, de la TVR Moldova, debut în proza scurtă cu volumul „Uneori trebuie să fii prost ca să fii deștept”

20 mai 2022, 18:38

Iulian Fruntașu a scris 18 povestiri care sunt inspirate și de bogata sa experiență de diplomat, inclusiv în zone de conflict precum fosta Iugoslavie sau Caucaz.

Cititorul are impresia că recunoaște unele personaje, dar autorul susține că totul este doar ficțiune.

Miza lui este să observe reacția personajelor când sunt confruntate cu situații complicate. De aici și titlul volumului.

În povestiri se regăsesc însă și subiecte din viața de zi cu zi. Este și cazul celei care dă titlul volumului și care este un fel de jurnal al unui angajat la o companie multinațională din Chișinău. El pendulează între stări de plictis la birou și probleme de familie cauzate de soția infidelă. Tensiunea crește pe măsură ce personajul este cuprins de un dor de răzbunare și vrea să-și lichideze rivalul.

Stilul lui Iulian Fruntașu este alert, dinamic, iar povestirile au o trăsătură comună.

Regăsim în carte și limbaj licențios, scriitorul afirmând că a dorit astfel să respecte limbajul străzii, de unde se inspiră. De aceea a marcat pe copertă că recomandă cartea doar cititorilor 18+.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite