Jurnalista Marina Ovsiannikova le cere ruşilor să condamne războiul din Ucraina: Este războiul lui Putin, nu războiul poporului rus

Marina Ovsiannikova - protest în direct
Marina Ovsiannikova - protest în direct
20 martie 2022, 18:10

Într-un dialog cu televiziunea americană ABC, Ovsiannikova a afirmat că „vremurile sunt foarte întunecate şi grele, iar fiecare persoană care are o opinie civică şi vrea să facă cunoscută această opinie trebuie să-şi facă auzită vocea. Este foarte important”.

Ea a susţinut că „poporul rus este de fapt împotriva războiului, este războiul lui Putin, nu războiul poporului rus”.

Jurnalista a explicat pentru ABC gestul care a făcut-o celebră în întreaga lume: „Puteam vedea ce se întâmplă în realitate în Ucraina, iar ceea ce arătau programele canalului meu era foarte diferit”. De aceea, spune ea, „am dorit să arăt restului lumii că ruşii sunt împotriva războiului, să scot la lumină propaganda, ca atare, şi poate să îi încurajez pe oameni să condamne războiul”. „Speram ca acţiunea mea, într-un fel, să îi poată face pe oameni să îşi schimbe părerea”.

După ce a apărut cu o pancartă în spatele prezentatoarei ştirilor, Ovsiannikova a fost arestată şi condamnată rapid la o amendă, apoi eliberată. Ulterior, ea a demisionat de la canalul de televiziune respectiv şi – potrivit AFP – ar putea fi în continuare urmărită penal în conformitate cu legea privind „informaţiile false” despre armata rusă. Actul normativ respectiv, adoptat recent, prevede pedepse cu închisoarea pe termen lung.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite