Jurnalist britanic, despre Brexit: Lumea va uita sentimentalismele de astăzi şi vom vedea în curând încleştări legate de pescuit, serviciile financiare şi alte subiecte sensibile

31 ianuarie 2020, 20:57

Bruxelles-ul a onorat Marea Britanie cu un joc de lumini care reproduc steagul britanic Union Jack și un taxi tipic britanic amplasat în celebra Grand Place.

Europarlamentarii din partidul Brexit au părăsit Parlamentul într-o procesiune zgomotoasă, urmărită de numeroși jurnaliști. Printre aceștia și David Churchill, corespondentul cotidianului Daily Mail. În opinia sa, de mâine, sentimentalismele și părerile de rău vor lăsa loc unor negocieri dure.

David Churchill, jurnalist la Daily Mail: „Cred că Boris Johnson va avansa în negocierile care vor urma şi care, aşa cum a spus şi UE, au un termen foarte strâns. Un acord economic până la finalul anului, aşa că probabil se vor face eforturi în acest sens şi probabil nu va trece mult timp până când lumea va uita sentimentalismele de astăzi şi vom vedea primele încleştări legate de pescuit, serviciile financiare şi celelalte subiecte sensibile. „

Acestea sunt, practic, subiecte care au dus la producerea Brexitului. Uniunea Europeană își dorește o relație cu taxe zero de ambele maluri ale Canalului Mânecii, însă Boris Johnson a livrat Brexitul tocmai pentru că Londra dorește divergență economică și independență față de Comisia Europeană.

Britanicii rămân în continuare divizați, însă în perioada următoare interesul pentru Brexit va scădea și o bună parte dintre cei 40 de jurnaliști britanici de la Bruxelles se vor întoarce acasă.

David Churchill, jurnalist la Daily Mail: „Negocierile pentru acord vor fi extrem de tehnice, cu uşile închise, va fi din ce în ce mai greu să comunicăm despre ele. Însă pe măsură ce ne vom apropia de finalul anului şi ne apropiem de finalul acestui nou termen, cred că interesul va reveni şi Brexitul o să apară din nou pe prima pagină şi la tv.”

Până atunci, David Churchill se pregătește să își facă bagajele pentru Londra. Misiunea lui de a relata despre Brexit se încheie astăzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite