CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES

Jurnalist acreditat la UE, despre intenția lui L.Dragnea de a da în judecată C.E.: Este sfidător şi bizar că un politician, pentru a se salva personal, face apel la o curte superioară

Lucian Pîrvoiu a fost întrebat, la LUMEA AZI, cum văd jurnaliștii acreditați pe lângă instituțiile Uniunii faptul că Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană, în cazul Tel Drum. El a răspuns cu declarația unui jurnalist luxemburghez: "Este sfidător şi bizar în acelaşi timp în acest caz că nu avem de-a face cu o ţară care se simte lezată, ci un politician, care, pentru a se salva personal, face apel la o curte superioară. (...) Curtea Europeană de Justiţie nu este politizată şi este independentă, nu cred că are vreo şansă de a obţine câştig de cauză".

11 Ianuarie 2019, 18:32 (actualizat 11 Ianuarie 2019, 19:02) |

Lucian Pîrvoiu, de la Bruxelles, pentru LUMEA AZI: Curtea de Conturi a emis un raport nu mai departe de ieri, în care critică OLAF-ul că nu este prea dur cu cei pe care îi investighează. Deci cei care au fraudat fonduri europene au toate motivele să fie îngrijorați. În ce privește demersul președintelui PSD, l-am întrebat pe un jurnalist din Luxemburg, acolo chiar unde activează Curtea Europeană de Justiție, și care știe foarte bine mecanismele, iar el a răspuns de ce Liviu Dragnea nu va avea nicio șansă în demersul său:

Diego Velasquez, jurnalist Luxemburgher Wort, despre intenția lui Liviu Dragnea de a da în judecată Comisia Europeană în dosarul Tel Drum: "Ar trebui spus că dacă o ţară nu este de acord cu o decizie a UE şi se adresează Curţii de Justiţie, este un lucru legitim şi are tot dreptul să o facă, în virtutea statului de drept european. Ceea ce consider că este sfidător şi bizar în acelaşi timp în acest caz este că nu avem de-a face cu o ţară care se simte lezată, ci un politician, care, pentru a se salva personal, face apel la o curte superioară. Este un lucru pe care Dragnea l-a mai făcut acasă, pentru a se salva, sesizând Curtea Constituţională. În acest caz însă, Curtea Europeană de Justiţie nu este politizată şi este independentă, nu cred că are vreo şansă de a obţine câştig de cauză".

Liderul PSD Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană. Prin acest demers, Dragnea încearcă să obţină anularea raportului OLAF care a stat la baza dosarului Tel Drum în care este inculpat liderul PSD. Una dintre acuzațiile procurorilor DNA este de deturnare de fonduri europene.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI