Jurnalist acreditat la UE, despre intenția lui L.Dragnea de a da în judecată C.E.: Este sfidător şi bizar că un politician, pentru a se salva personal, face apel la o curte superioară

11 ianuarie 2019, 18:32

Lucian Pîrvoiu, de la Bruxelles, pentru LUMEA AZI: Curtea de Conturi a emis un raport nu mai departe de ieri, în care critică OLAF-ul că nu este prea dur cu cei pe care îi investighează. Deci cei care au fraudat fonduri europene au toate motivele să fie îngrijorați. În ce privește demersul președintelui PSD, l-am întrebat pe un jurnalist din Luxemburg, acolo chiar unde activează Curtea Europeană de Justiție, și care știe foarte bine mecanismele, iar el a răspuns de ce Liviu Dragnea nu va avea nicio șansă în demersul său:

Diego Velasquez, jurnalist Luxemburgher Wort, despre intenția lui Liviu Dragnea de a da în judecată Comisia Europeană în dosarul Tel Drum: „Ar trebui spus că dacă o ţară nu este de acord cu o decizie a UE şi se adresează Curţii de Justiţie, este un lucru legitim şi are tot dreptul să o facă, în virtutea statului de drept european. Ceea ce consider că este sfidător şi bizar în acelaşi timp în acest caz este că nu avem de-a face cu o ţară care se simte lezată, ci un politician, care, pentru a se salva personal, face apel la o curte superioară. Este un lucru pe care Dragnea l-a mai făcut acasă, pentru a se salva, sesizând Curtea Constituţională. În acest caz însă, Curtea Europeană de Justiţie nu este politizată şi este independentă, nu cred că are vreo şansă de a obţine câştig de cauză”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană. Prin acest demers, Dragnea încearcă să obţină anularea raportului OLAF care a stat la baza dosarului Tel Drum în care este inculpat liderul PSD. Una dintre acuzațiile procurorilor DNA este de deturnare de fonduri europene.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite