Jurnalism în vreme de război. Conferință internațională despre libertatea de exprimare la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

20 mai 2022, 21:17

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București găzduiește o conferință internațională despre libertatea de exprimare și influența rețelelor sociale.

Printre invitați este și Natalya Ryabinska, profesor universitar de origine ucraineană, care predă în Varșovia.

Numărul celor care citesc site-uri locale a crescut de peste 3 ori, în timpul războiului. Ceea ce s-a schimbat este și conținutul paginilor de știri. Cele care ofereau infotainment au trecut la știri mai serioase. Jurnaliștii se concetrează pe verificarea mai atentă a informațiilor. Știu că viețile cititorilor lor depind de calitatea informațiilor pe care ei le transmit. Vânează fiecare informație care îi poate ajuta pe oameni să supraviețuiască atacurilor armatei sau ocupației ruse. Uneori jurnaliștii își riscă viața pentru a obține, folosi și distribui informații. Editorul șef al unuia dintre site-urile din Herson, orașul din sudul Ucrainei care acum este sub ocupație rusă, spune că „publicul așteaptă de la noi informații„, a transmis pentru Știrile TVR Natalya Ryabinska.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite