Jurnaliști străini care lucrau la un documentar despre defrișările ilegale, amenințați în Parcul Național Domogled. Documentarul va fi lansat peste o săptămână în întreaga lume

15 noiembrie 2019, 20:50

Incidentul a avut loc în pădurile seculare din Parcul Național Domogled, în urmă cu un an.

Mai mulți jurnaliști americani și români care realizau un documentar despre tăierile ilegale de lemn din România, însoțiți de membri ai organizației Agent Green, s-au întâlnit cu o firmă de exploatare cu care aceștia au mai avut divergențe în trecut.

Gabriel Paun, președintele Agent Green: „Oamenii ăștia au pornit drujbele și de îndată au început să taie un arbore atât de gros, care ne-a barat calea, drumul pe care noi veniserăm cu mașinile, un drum forestier, a fost blocat. Singurele cuvinte pe care le-am auzit de la ei, au zis: V-a pus dracul să vă întoarceți aici, acum să vedeți voi. Deci a sunat ca o amenințare”.

Activistul de mediu susține că muncitorii au încercat să taie arborii astfel încât aceștia să cadă pe mașinile jurnaliștilor și doar printr-un miracol au scăpat nevătămați.

Incidentul nu a fost raportat la poliție, însă va face parte din documentarul despre defrișările ilegale din țara noastră, care va fi lansat într-o săptămână în întreaga lume.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă