Juncker,felicitări pentru V. Dăncilă: România nu ar fi completă fără ancora valorilor UE. Tusk:Statul de drept, lupta anticorupție-esențiale

Președintele Comisiei Europene i-a transmis un mesaj de felicitare noului premier al României. "Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România, și nici România nu ar fi completă fără ancora valorilor Uniunii Europene", a notat Jean-Claude Juncker. Și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă. Oficialul european menţionează importanţa preşedinţiei Consiliului UE, care va reveni României în primul semestru al anului viitor.

30 Ianuarie 2018, 17:49 (actualizat 30 Ianuarie 2018, 22:51) |
Mesajul lui Jean-Claude Juncker către Viorica Dăncilă / FOTO: https://twitter.com/JunckerEU/media
Mesajul lui Jean-Claude Juncker către Viorica Dăncilă
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
Scrisoare Donald Tusk

"După cum am spus în discursul despre Starea Uniunii, în septembrie, Uniunea Europeană nu ar fi completă fără România. Aș adăuga că România nu ar fi completă fără ancora constantă pe care valorile Uniunii Europene o reprezintă pentru cetățenii săi, pentru societate și pentru economie. Comisia va rămâne partenerul dvs. constant și de încredere în promovarea acestor valori și pentru a progresa în toate domeniile în care este nevoie", arată Jean-Claude Juncker în mesajul său.

Mesajul lui Donald Tusk: „În numele Consiliului European, vreau să vă felicit pentru numirea în calitate de prim-ministru.

Am încredere că România va continua să contribuie constructiv la o Uniune Europeană mai puternică și mai unită și să sprijine o vecinătate a UE prosperă și democratică. Acest lucru are o importanță specială în contextul eforturilor care ne așteaptă în legătură cu Agenda liderilor a UE și al președinției Consiliului Uniunii Europene care revine României în primul semestru al anului 2019.

Pe responsabilitatea importantă a guvernului dumneavoastră pentru susținerea valorilor europene se va baza prosperitatea, stabilitatea și securitatea României, precum și ale Uniunii Europene. În această privință, statul de drept și progresele ireversibile în lupta anticorupție, în conformitate cu înaltele așteptări ale societății românești, rămân esențiale pentru a asigura că toți cetățenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de calitatea de membru al Uniunii.

Aștept cu interes să lucrez îndeaproape cu dumneavoastră și vă doresc dumneavoastră și guvernului dumneavoastră succes deplin pentru viitor”, se arată în scrisoarea transmisă de oficialul european.

(w460) Scrisoare

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 18°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 13°C 12°C
CONSTANTA 16°C 13°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI