Jumătate dintre blocurile din Capitală nu au apă caldă. Director Termoenergetica: Astăzi vor avea apă caldă câteva sute de blocuri. Poimâine alte câteva sute, dar nu putem astăzi să aibă toată lumea

Apa caldă lipsește în aproape jumătate dintre blocurile din Capitală. Zeci de mii de bucureșteni sunt nevoiți să-și încălzească apa la aragaz pe o căldură insuportabilă.

 

05 Iulie 2022, 14:00 (actualizat 05 Iulie 2022, 19:21) Știrile TVR |

Ca în fiecare an, CET Sud a intrat în lucrări de revizie și reparație. Și este nevoie de mai multe zile pentru ca furnizarea apei calde prin CET Progresul să atingă parametrii normali în sectoarele 2 și 3, cele mai afectate de aceste lucrări.

Dar probleme sunt în toate sectoarele din București, fie din cauza avariilor, fie din cauza unor lucrări programate la conducte.

Primarul Nicușor Dan dă vina pe foștii edili ai capitalei și pe subfinanțarea sistemului de termoficare din trecut. Și spune că investițiile din acest an și lucrările începute vor schimba situația.

Claudiu Crețu,  director general Termoenergetica: În fiecare vară, CET SUD intră în revizie. Dacă rețeaua ar fi fost în bună stare și nu ar fi fost atâtea pierderi şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET Din cauză că funcţionăm cu presiuni foarte mici, durează această încărcare a reţelei din CET Vest. Astăzi vor avea apă caldă câteva sute de blocuri. Poimâine alte câteva sute, dar nu putem astăzi să aibă toată lumea.

Primăria Capitalei se laudă că anul trecut a schimbat 20 de km de conducte din rețeaua primară și că anul acesta va mai schimba alți 35. Omite însă să spună că rețeaua de conducte a Termoenergetica are nu mai puțin de 4.000 de km.

Termoenergetica furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente în care locuiesc peste 1,2 milioane de bucureșteni.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI