Julian Assange, un caz cu implicații multiple. Autoritățile din Ecuador au anunțat suspendarea cetățeniei fondatorul WikiLeaks

12 aprilie 2019, 15:21

Un judecător britanic l-a găsit pe Assange vinovat de faptul că nu s-a predat autorităților britanice, în cazul unui mandat emis în anul 2010 pentru acuzații de abuz sexual în Suedia, ulterior retrase.

El a pledat nevinovat la acuzația de nerespectare a condițiilor eliberării pe cauțiune.

Julian Assange a fost arestat la ambasada Ecuadorului de la Londra, după ce țara sud-americană i-a retras dreptul de azil.

El se refugiase aici acum 7 ani pentru a nu fi extrădat în Suedia.

Liderul ecuadorian Lenin Moreno a afirmat că a solicitat Londrei garanții ca fondatorul Wikileaks nu va fi extrădat către o țară unde riscă pedeapsa cu moartea, ceea ce guvernul britanic a confirmat în scris.

Julian Assange a obținut în 2017 cetățenia ecuadoriană. Acum i-a fost suspendată, după ce ministerul de Externe a anunțat identificarea unor nereguli în procesarea documentului.

Și Australia este implicată în anchetă, întrucât Assange este cetățean australian.

Unul din avocații lui Assange a declarat la Madrid că amenințarea contra fondatorului Wikileaks din motive politice și persecuția din partea SUA sunt mai vii ca niciodată.

Julian Assange este considerat inamic de Washington după ce a publicat sute de mii de documente secrete privind acțiunile militare din Irak și Afganistan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite