Patinatoarea Julia Sauter, care ne va reprezenta la Mondialele din Japonia, a primit în dar de la antrenoarea lotului de gimnastică aerobică un echipament pe care scrie „România”. „Recunoscătoare că cineva a făcut acest gest pentru mine”

26 februarie 2023, 19:52

Antrenoare la lotul de gimnastică aerobică și vicepreședinte al Federației Române de Gimnastică, Maria Fumea știe ce înseamnă doleanțele sportivilor.

Când a auzit ce își dorește Julia Sauter, patinatoarea născută în Germania care concurează de 10 ani pentru România, n-a stat pe gânduri și a venit la concursul de la Otopeni pentru a o cunoaște pe Julia și a-i oferi nu unul, ci două treninguri inscripționate cu numele țării.

Este minunat. Mă simt recunoscătoare și bucuroasă că cineva a făcut acest gest pentru mine„, a declarat Julia Sauter.

Maria Fumea, vicepreședinte FRG:Când am auzit ce dorință are, mi s-a părut absurd să nu poată avea un trening cu România. Și știu asta de la foștii sportivi – când am început și noi în gimnastică, atunci când își doreau trening cu România era ceva fantastic.

Mondialele de patinaj de la Saitama vor fi în direct la TVR începând din 22 martie.

Când se va întoarce din Japonia, Julia va începe demersurile pentru a obține cetățenia română, pentru a putea concura și la Jocurile Olimpice din 2026.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă