Reprezentanta Românei, Julia Sauter, s-a clasat pe locul 20 în finala Campionatelor Mondiale de Patinaj Artistic din Japonia, transmisă în direct la TVR2

24 martie 2023, 14:49

Julia Sauter a obținut 57.27 puncte la partea tehnică  și 52.33 pentru prestați artistică. Cu un total de 165,62  puncte, reprezentanta României  s-a clasat a 20-a la Mondiale.

(w500) Julia Saut

Acest rezultat vine după ce Julia a făcut istorie pentru ţara noastră, prin clasarea pe locul 10 la Campionatul European de Patinaj Artistic de la Esppo, Finlanda – cel mai bun rezultat din istoria patinajului feminin românesc.

„Sunt foarte fericită pentru performanța obținută, pentru mine este cea mai bună a sezonului. Sunt fericită că am terminat în top 20 și pentru că am reușit să dau aproape tot ce pot la momentul acesta„, a declarat Julia, la finalul competiției.

În ciuda acestei performanțe, participarea sportivei la Campionatul Mondial a fost în pericol, deoarece Julia Sauter și antrenorul ei, Marius Negrea, nu aveau banii necesari deplasării în Japonia. Au fost ajutați în cele din urmă de  Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Japoneza Kaori Sakamoto a câştigat al doilea titlu mondial consecutiv cu un total de 224,61 puncte, fiind urmată de patinatoarea sud-coreeană Haein Lee (220,94 puncte) şi de belgianca Loena Hendrickx, vicecampioana din 2022, cu 210,42 puncte.

Pentru al doilea an la rând Campionatele Mondiale s-au desfăşurat fără patinatoarele ruse, excluse din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

TVR 2 transmite Campionatul Mondial de Patinaj Artistic de Saitama, Japonia, în perioada 22 – 26 martie 2023. Timp de cinci zile, cei mai buni artişti ai patinajului artistic din lume fac spectacol la TVR, prin coregrafie, muzică şi costume.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite