Judo: Andreea Chiţu a obținut medalia de argint la Campionatele Europene de la Praga

Andreea Chițu
Andreea Chițu
19 noiembrie 2020, 18:33

Chiţu, vicecampioană mondială în 2014 şi 2015, a învins-o în optimi pe belgianca Amber Ryheul, în sferturi a trecut de rusoaica Natalia Kuziutina, vicecampioană mondială anul trecut, iar în semifinale a dispus de spaniola Ana Perez Box.

Medaliile de bronz au fost obţinute de belgianca Charline van Snick şi de spaniola Estrella Lopez Sheriff.

Chiţu şi Giuffrida s-au întâlnit până acum de 13 ori, românca având cinci victorii, în timp ce italianca s-a impus joi pentru a opta oară. Giuffrida a câştigat ultimele cinci dueluri cu Chiţu.

Andreea Chiţu (32 ani) a câştigat titlul european în 2012, la Celiabinsk, iar în 2015 a luat medalia de aur la Jocurile Europene, care a contat şi ca titlu continental.

Tot la cat. 52 kg, Alexandra Pop a pierdut în primul tur în faţa polonezei Karolina Pienkowska, învinsă apoi de Giuffrida.

În competiţia masculin, la cat. 66 kg, românul de origine rusă Petr Zhukov a fost învins în primul tur de spaniolul Alberto Gaitero Martin, în timp ce Lucian Borş-Dumitrescu a trecut în primul tur de olandezul Ivo Verhorstert, dar a cedat în optimi în faţa georgianului Vaja Margvelaşvili.

România participă cu 13 judoka la Europenele de la Praga, opt la masculin şi cinci la feminin. Vineri şi sâmbătă vor evolua Alexandru Raicu, Adrian Şulcă (ambii la cat. 73 kg), Marcel Cercea (cat. 81 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Eduard Şerban (cat. 100 kg), Luca Kunszabo (cat. +100 kg), respectiv Ştefania Adelina Dobre, Florentina Ivănescu (ambele la cat. 63 kg) şi Serafima Moscalu (cat. 70 kg).

La competiţie s-au înscris 345 de judoka din 40 de ţări, 209 la masculin şi 136 la feminin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite