Judecătorul care a preluat dosarul „Colectiv” a decis să reia audierile de unde au fost lăsate de fostul magistrat care s-a ocupat de caz. Următorul termen este pe 9 noiembrie

22 octombrie 2018, 10:37

Au fost emoții mari pentru supraviețuitorii incendiului și rudele victimelor la recentul termen de judecată.  În vară, judecătorul din dosar, Valeriu Mihai Terceanu, s-a pensionat, şi se așteptau ca noul judecător să decidă reluarea întregii proceduri – inclusiv audierea celor trei patroni.

Magistratul căruia i-a fost repartizat, astăzi, procesul a luat decizia de a nu-i audia din nou pe patronii clubului. Ei au fost singurii audiați în acest dosar.

Următorul termen a fost stabilit pentru 9 noiembrie. Vor fi chemați să dea explicații aproximativ 25 de martori.

Luna trecută, victimele incendiului din Colectiv au venit la Tribunalul București în speranța că acest dosar se va judeca în cele din urmă, însă a fost amânat.

În dosarul Colectiv au fost trimiși în judecată, printre alții, patronii clubului, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, trei angajați din cadrul primăriei, doi pompieri și angajați ai firmei de artificii.

În noaptea de 30 octombrie 2015, patru sute de oameni erau în clubul Colectiv, la concertul trupei rock Goodbye to Gravity. Au fost prinși înăuntru ca într-un cuptor, după izbucnirea unui incendiu.

65 de tineri au murit în urma dezastrului. Între ei, colegul nostru, Marius Rușitoru, editor de imagine. Iar dintre membrii trupei, singurul care a supravieţuit este solistul Andrei Găluţ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite