Judecătorii de la ÎCCJ au fost trași din nou la sorți. Sunt șase completuri a câte cinci judecători

13 decembrie 2018, 09:47

Conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a conformat deciziei CSM și a format noi completuri de 5 judecători.

Reprezentanții Curții Supreme au încercat inițial să împrumute bile de la Loteria Română și de la Federația Română de Fotbal, acestea nu erau potrivite deoarece aveau inscripții pe ele. Așa că reprezentanții Înaltei Curți de Casație și Justiție au comandat aceste bile din Franța.

Chiar și așa au existat incidente, pachetul cu cele 160 de bile identice s-a pierdut pe un aeroport din Germania, iar astăzi două bile s-au desfăcut în urnă și au trebuit înlocuite.

După extragerea de astăzi – sunt 6 completuri de 5 judecători la Curtea Supremă, față de 4 câte s-au tras în noiembrie, – respectiv 3 completuri în materie penală şi 3 în materie civilă -, și toți cei cinci membri ai completului sunt trași la sorți. Înainte de intrarea în vigoare a legii de organizare judecătorească, exista un membru de drept care nu era extras. Completurile formate astăzi sunt valabile doar până la sfârșitul anului. La începutul lui 2019 va fi o altă extragere.

La recomandarea Consiliului Suprem al Magistraturii, procedura de acum o lună a fost reluată după ce Curtea Constituțională a susţinut că există un conflict între Parlament și Curtea Supremă de Justiție.

Liviu Dragnea a obținut în instanță, luna trecută, suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători care urma să judece procesul angajărilor fictive. Hotărârea nu este definitivă, dar efectul acestei decizii a Curții de Apel București este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite