Judecătorii au motivat decizia de condamnare cu suspendare în cazul fostului parlamentar Cristian Boureanu

Judecătorii au explicat de ce l-au condamnat cu suspendare, nu cu executare, pe Cristian Boureanu, pentru agresarea unui polițist de la Rutieră. Magistrații au considerat că munca în folosul comunității este sufiecientă pentru reabilitarea fostului parlamentar. În iunie, Boureanu a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru că anul trecut, în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice, s-a luat la bătaie cu polițiștii care l-au oprit în trafic.

08 August 2018, 14:01 (actualizat 08 August 2018, 22:28) |
De ce a primit Boureanu suspendare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Scandalul din iunie anul trecut i-a adus condamnarea fostului deputat Cristian Boureanu. Instanţa spune că, dacă nu l-ar fi sancţionat, ar fi încurajat nerespectarea legii.

"Gestul inculpatului de a prinde mâna unui poliţist la portiera autoturismului şi ulterior de a îl lovi pe acesta din urmă cu genunchiul în zona inghinală a adus o atingere importantă autorităţii forţelor de ordine, mai ales având în vedere că o persoană ce a ocupat o funcţie publică în statul român este dator să aibă o conduită ce constituie prin ea însăşi un exemplu pentru societate."

"Nu l-am atins pe polițist, nu i-am rupt uniforma. Uniforma a fost întreagă, pentru că nu m-am apropiat de el. Am fost acuzat pentru asta. Nu i-am prins degetul la uşă" – Cristian Boureanu.

Judecătorii au explicat şi de ce l-au condamnat cu suspendare pe Boureanu.

"Instanţa observă că inculpatul, în pofida poziţiei sale de nerecunoaştere, poate reflecta mai mult la consecinţele condamnării pe care o va suferi şi astfel îşi va ajusta conduita pe viitor, sub imperiul măsurilor de supraveghere la care va fi supus pe durata termenului de supraveghere."

Dacă decizia instanţei va rămâne definitivă, fostul deputat va fi supravegheat 3 ani de consilierii de probaţiune.

Judecătorii l-au criticat în motivare și pe polițistul implicat în altercaţia cu Boureanu.

"Modalitatea în care a înţeles să acţioneze persoana vătămată (poliţistul - n.r.) în situaţia în care nu a reuşit să îl extragă pe inculpat din autoturism şi să îl conducă la secţie şi anume prin faptul că i-a transmis inculpatului că va chema televiziunea şi astfel va apărea la toate buletinele de ştiri în starea în care se afla la acel moment ridică semne de întrebare cu privire la profesionalismul poliţistului."

Sentinţa a fost contestată atât de Cristian Boureanu, cât şi de Parchet, aşa că apelul va începe în toamnă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI