Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din Magistratură

8 februarie 2017, 15:20

Judecătoarea Camelia Bogdan a condus completul de la Curtea de Apel București care a judecat dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

“În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul CSM.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la începutul lunii februarie 2016, în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București în urma informațiilor apărute în mass-media. Presa a relatat că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, și-ar fi făcut concediul pe banii Ministerului Agriculturii, parte vătămată în procesul ICA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite