Județele Alba și Vâlcea au înregistrat cea mai mare incidență a cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Au depășit Capitala. Controale privind respectarea regulilor sanitare

17 octombrie 2020, 19:07

Județele Alba și Vâlcea au înregistrat cea mai mare incidență a cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile – au depășit Capitala. Asta în condițiile în care, în primele luni ale pandemiei, erau printre zonele cu numărul cel mai mic de persoane infectate.

Pentru că spitalele se apropie de capacitatea maximă, limitarea răspândirii virusului este vitală, astfel că în zonele aglomerate se fac tot mai multe controale.

Polițiștii și jandarmii verifică purtarea măștilor și păstrarea distanței.

În cea mai mare piață din Brăila, unii ignorau regulile cu buna știință, chiar în timp ce echipele de control patrulau printre tarabe. În Județul Brăila, rata infectării se apropie de 1,50 la mia de locuitori.

În Galați, oamenii par să fi înțeles că de purtarea măștii depinde sănătatea lor și a celor din jur. Aproape toți o folosesc corect în zonele aglomerate din oraș.

În multe județe masca a devenit obligatorie și în aer liber, chiar dacă rata infectării nu a depășit 3 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore s-au dat peste 5.500 de amenzi celor care au încălcat măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite