TELEJURNAL REGIONAL

JUD TELEORMAN | Caravana medicală. Sute de oameni au fost consultați gratuit de către medici voluntari

70 la sută din populația rurală suferă de hipertensiune arterială, iar jumătate din acest procent nici nu știe că are această afecțiune, potrivit celor mai recente studii.

31 Mai 2021, 10:39 (actualizat 31 Mai 2021, 11:57) Știrile TVR |
Caravana cu medici
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Motivele sunt multiple, însă cel mai important ar fi faptul că cele mai multe comunități rurale, defavorizate, nu au acces la servicii medicale. De aceea, anul trecut a fost votată, în Parlament, Legea Caravanelor medicale, care recunoaște serviciile medicale acordate în regim mobil de către medicii specialiști.

O astfel de caravană a poposit și în județul Teleorman, în satul Negreștii de Sus, acolo unde sute de oameni au fost consultați gratuit de către medici voluntari.

Majoritatea populației din mediul rural este neglijată terapeutic pentru că nu are acces la servicii medicale spune președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Din acest motiv, o campanie de evaluare a stării de sănătate anuală este foarte necesară, mai ales în zonele defavorizate din mediul rural. De aceea, în anul 2014 a luat ființă caravana cu medici, care își propune să aducă medicii către pacienți, și nu invers.

Crearea unui cadrul legislativ care să reglementeze acest fel de servicii medicale este foarte necesar.

Caravana cu medici organizată în județul Teleorman este prima de după pandemie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI