Jucătorul Barcelonei Gerard Pique a fost huiduit de fani la antrenamentul naționalei, după ce a susținut independența Cataloniei

3 octombrie 2017, 22:07

Fanii veniți să vadă antrenamentul naționalei spaniole au reacționat vehement la prezența lui Gerard Pique pe teren. Și au venit cu pancarte pe care scrie: „Nu vreau să pleci, vreau să fii dat afară! Îmi provoci scârbă!”.

Doar 25 de minute a durat antrenamentul, întrerupt prematur.

„Pique, nenorocitule, Spania e ţara ta!”, i-au strigat suporterii furioși.

„Cred că nici nu tebuia să vină astăzi.  Şi acum, odată plecat de la antrenament,  trebuie sa fie plecat definitiv.  Nu-l mai vreau înapoi!”, spune un suporter.

Suporterii naționalei sunt supărați pe declarațiile făcute de Pique după referendumul în care a votat pentru independența Cataloniei și și-a susținut votul cu lacrimi în ochi: „Sunt şi mă simt catalan iar acum,  mai mult decat oricând,  mă simt mândru de catalani.  Ei nu au fost violenţi, dar poliţia  naţională şi gărzile civile  au venit aici să faca ce au făcut.”

(w500) Gerard Piq

FC Barcelona, dar și alte celelalte două echipe catalane din prima divizie – Espanyol Barcelona și Girona – au intrat în grevă și și-au anulat antrenamentele de astăzi.

Josep Maria Bartomeu,  președintele FC Barcelona: „În acest moment crucial al istoriei noastre,  FC Barcelona îşi reafirmă angajamentul  în favoarea libertăţii şi a catalanilor.”

Președintele clubului a mers mai departe și a afirmat că Barca își poate alege un alt campionat în care să evolueze, în cazul în care Catalonia își va câștiga independența.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite