Jucătorii lui Liverpool nu vor putea intra în Germania pentru meciul cu RB Leipzig din cauza restricțiilor impuse de guvernul federal

Adversare la fotbal
Adversare la fotbal
4 februarie 2021, 21:40

Decizia Ministerului german de Interne vine după ce clubul RB Leipzig a solicitat o dispensă din partea autorităţilor pentru ca meciul cu Liverpool să poată avea loc în ţară, în ciuda înăspririi restricţiilor. RB Leipzig depusese luni cererea în acest sens, a precizat purtătorul de cuvânt al clubului, Tim Muller.

Sâmbătă, Germania a interzis intrarea pe teritoriul său a călătorilor venind dintr-o zonă de risc. Măsura este valabilă până pe 17 februarie, a doua zi după întâlnirea Leipzig – Liverpool. Printre măsurile adoptate vineri de guvernul federal „nu există deocamdată nicio dispensă pentru sportivii profesionişti”, a indicat luni o purtătoare de cuvânt a ministerului de Interne.

Potrivit protocolului legat de coronavirus al Ligii Campionilor, clubul german trebuie să informeze UEFA cel mai târziu pe 8 februarie dacă meciul se poate disputa aşa cum a fost prevăzut, la Leipzig.

În caz contrar, gruparea din Bundesliga trebuie să propună un teren neutru. Dacă Leipzig nu găseşte o soluţie, Liverpool ar putea fi declarată învingătoare cu 3-0 la „masa verde”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă