Jucătorii din Premier League nu vor mai îngenunchea înaintea fiecărui meci

Jucătorii din Premier League nu vor mai îngenunchea
Jucătorii din Premier League nu vor mai îngenunchea
3 august 2022, 15:06

Decizia a fost luată în urma unei reuniuni a căpitanilor echipelor din Premier League, dar gestul nu va dispărea în totalitate de pe stadioane şi va fi utilizat în anumite momente pe parcusul viitorului sezon pentru a ”amplifica mesajul că rasismul nu mai are loc în fotbal sau în societate”.

Jucătorii au adoptat gestul îngenuncherii în iunie 2020, ca semn de solidaritate pentru campania Black Lives Matter.

Căpitanii din Premier League au stabilit ca acest gest să fie efectuat în meciurile din prima etapă, din acest weekend, dedicată sloganului ”Fără loc pentru rasism”, la meciuri din luna octombrie şi martie, de Boxing Day, ultima etapă şi la finalele Cupei Angliei şi Cupei Ligii engleze.

”Am decis să selectăm momente semnificative pentru a pune un genunchi în pământ în timpul sezonului pentru a evidenţia unitatea noastră împotriva tuturor formelor de rasism şi, în acest fel, continuăm să arătăm solidaritate pentru o cauză comună. Rămânem hotărâţi şi angajaţi să eradicăm prejudecăţile rasiale şi să creăm o societate incluzivă, cu respect şi şanse egale pentru toţi”, se arată în comunicatul căpitanilor din Premier League.

Circa 238.000 de lire sterline vor fi, de asemenea, donate tinerilor desemnaţi de cluburi în numele căpitanilor, în urma fondurilor strânse din campania ”No Room For Racism” (Nu e loc pentru rasism), datorită insignelor ataşate pe mânecile tricourilor vândute sezonul trecut. Premier League a contribuit cu aceeaşi sumă strânsă din vânzări.

EFL, care patronează ligile a a doua, a treia şi a patra, a lăsat la latitudinea jucătorilor dacă vor să mai facă acest gest pe teren.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren