Jucătoarele de tenis Irina Begu și Andreea Mitu au câștigat turneul BRD Bucharest Open la dublu

22 iulie 2018, 16:06

Irina Begu își apără astfel titlul la dublu obținut anul trecut la București alături de Raluca Olaru.

(w500) Irina Begu

Jucătoarele române au reușit break-ul încă din primul ghem al întâlnirii. Ele şi-au păstrat avantajul, deşi perechea Kovinic/Zanevska a avut 3 mingi de break în ghemul al patrulea. Româncele  s-au distanţat la 5-2, însă  Kovinic şi Zanevska au reuşit un  break. Begu şi Mitu au închis setul pe serviciul adversarelor după 37 de minute de joc.

În setul al doilea cele două perechi au mers cap la cap până în ghemul al cincilea, când cuplul Kovinic/Zanevska a făcut break-ul pe serviciul Andreei Mitu. Româncele au  reuşit imediat rebreak-ul, egalând situaţia pe tabelă, 3-3. Apoi, în ghemul al zecelea au câştigat pe serviciul adversarelor şi s-au impus cu 6-4.

Begu şi Mitu au făcut 2 duble greşeli în acest meci, faţă de cele 4 ale adversarelor, şi au reuşit 2 aşi, faţă de cei 3 ai cuplului Kovinic/Zanevska.

Andreea Mitu câștigă trofeul la șapte luni după ce a devenit mamă. Mă simt foarte puternică să câștig acest titlu alături de fiul meu, a declarat Andreea, care a mărturisit că nu se aștepta, în urmă cu o săptămână, să câștige turneul.

La festivitatea de premiere a participat și Adam, băiețelul Andreei, care a fost fotografiat cu trofeul, în brațele mamei lui.

Pentru Irina Begu aceasta a fost a doua finală de dublu consecutivă la Bucureşti, după ce în ediţia trecută şi-a adjudecat trofeul împreună cu Raluca Olaru. Anul trecut, Irina câștiga și titlul la simplu, însă în acest an a fost eliminată încă din primul tur. Şi pentru Andreea Mitu aceasta a fost a doua finală la dublu, ea ratând victoria în 2015 când o avea ca parteneră pe Particia Ţig.

România a ratat șansa de a avea două perechi în finală, după ce sâmbătă Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru au fost învinse de perechea Danka Kovinici/Maryna Zanevska.

(w500) Irina Begu

Pentru câştigarea trofeului, perechea Irina Begu/Andreea Mitu va încasa 12.300 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce finalistele Danka Kovinic (Muntenegru)/Maryna Zanevska (Belgia) vor primi 6.400 de dolari şi 180 de puncte.

(w500) Irina Begu

Din cele cinci ediţii de până acum ale turneului, trei au fost câştigate de perechi române: Elena Bogdan/Alexandra Cadanţu (2014), Irina Begu/Raluca Olaru (2017) şi Irina Begu/Andreea Mitu (2018).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite