Jucării periculoase și produse fără etichete, găsite de inspectorii ANPC în magazinele din Costinești

ANPC control la magazin de jucării
ANPC control la magazin de jucării
23 iulie 2020, 11:39

Potrivit unui comunicat al ANPC, Comandamentul Litoral a verificat 17 firme care comercializau produse nealimentare pe raza stațiunii.

În urma controalelor, inspectorii au aplicat 16 amenzi contravenționale în valoare totală de 149.000 de lei și 12 avertismente, analiza documentelor unora dintre operatorii economici depistați cu nereguli fiind în curs.

„Totodată, autoritățile statului au întocmit 11 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație fără drept de produse purtătoare ale însemnelor unor mărci protejate, prevăzute de art. 90 alin. 1 lit. B din legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea, au fost indisponibilizate produse (textile, marochinărie, jucării, suveniruri) purtătoare ale însemnelor unor mărci protejate, în valoare totală de 23.181 lei”, se arată în comunicat.

Printre neregulile depistate de inspectori se numără lipsa elementelor de identificare pe etichetele unor produse textile, jucării și ochelari, lipsa completă a etichetelor pe unele produse, depistarea unor produse nesigure printre jucăriile și ochelarii comercializați sau lipsa autorizației de funcționare.

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite