Josep Borrell, șeful diplomaţiei europene: Mobilizarea militară rusă la frontiera cu Ucraina, cea mai masivă de până acum

Josep Borrell
Josep Borrell
19 aprilie 2021, 17:27

”Există un risc de escaladare prin desfăşurarea a 150.000 de militari ruşi la frontiera cu Ucraina. Este vorba despre desfăşurarea cea mai masivă la care am asistat vreodată. Este îngrijorător”, a declarat Borrell după încheierea reuniunii CAE, fără a oferi detalii despre sursa acestor informaţii.

El a precizat că pentru moment Uniunea Europeană nu are în vedere impunerea de noi sancţiuni economice Moscovei sau expulzarea unor diplomaţi ruşi.

Pe de altă parte, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, care a avut o intervenţie în cadrul reuniunii CAE, a cerut Uniunii Europene să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina s-au deteriorat după venirea partidelor pro-occidentale la putere la Kiev, în 2014, urmată de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi de un război între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, conflict soldat cu peste 13.000 de morţi până în prezent.

În ultimele săptămâni, situaţia în estul Ucrainei a escaladat după ce s-au înregistrat noi ciocniri între forţele armate ucrainene şi separatiştii pro-ruşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei